L’exercici és més efectiu que els medicaments?

En un estudi publicat a la revista BMJ van comparar l’eficàcia dels medicaments i l’exercici en la disminució de la mortalitat entre les persones que havien estat diagnosticades amb alguna d’aquestes malalties: malalties cardíaques, insuficiència cardíaca crònica, accidents vasculars cerebrals i diabetis.  

Per fer tal estudi, 57 dels participants van realitzar rutines d’exercici dins dels programes de rehabilitació com caminar, entrenaments amb peses o rutines aeròbiques. Els altres participants només van prendre els medicaments i en alguns casos, van realitzar exercici i prendre els medicaments a la vegada.

Els resultats mostren, tot i la petita mostra d’estudi, que l’activitat física era més efectiva que els medicaments en pacients amb accidents vasculars cerebrals, no es detectaven  canvis significatius en diabètics i en malalties cardíaques, i els medicaments van ser més efectius en la insuficiència cardíaca crònica.

La conclusió que es pot extreure d’aquest estudi és que, tot i que en alguns casos no hi ha diferències entre prendre medicaments o fer exercici, no es pot obviar els resultats positius que s’han mostrat en els casos d’accidents vasculars cerebrals reduint la mortalitat. 


En qualsevol cas, incloure l’activitat física a la vida diària juntament amb la medicació recomanada proporcionarà beneficis per a la salut, per al ment i per al cos.

Font: BMJ

Comentaris

Entrades populars