5 maneres i 1/2 de somriure

Sovint, enmig de la nostra activitat diària, estem tan ocupats fent el que ens pertoca que ens oblidem de parar un moment i somriure. Els músculs de la cara es van tensant, les mandíbules s’apreten i acabem extremadament seriosos.

Tan si simplement és per l’enrenou diari o perquè no tens un bon dia, aquí tens tens 5 maneres ben senzilles de canviar instantàniament el teu humor i treure’t un somriure:

1. Posa’t un llapis horitzontalment entre les dents. Has d’aguantar el llapis amb les dents sense fer força, veuràs que sembla que estiguis somrient i encara que no ho estiguis fent conscientment, el cervell rebrà la informació que has mogut els músculs necessaris per somriure, i informarà a la resta del cervell que estàs somrient. Si vols acabar rient de veritat, imagina’t que algú de confiança et troba amb el llapis a la boca, oi que us posaríeu a riure els 2?


2. Escolta música. Posa’t una cançó que t’agrada i que t’activi. La musico teràpia utilitza melodies específiques per generar estats d’ànims específics. Així que escull una cançó que et porti bons records o que et faci venir ganes de cantar-la i ballar-la.


3. Balla. Segurament, si has escollit una cançó que t’agrada, que sigui activa i la sàpigues cantar, et vindran ganes de ballar, saltar, fer playback i moure el cos. Serà l’acció perfecte per alliberar tensions, moure l’energia i desestressar-se.

4. Recorda bons moments. Recorda bons moments viscuts com unes vacances, un aniversari, el naixement d’un fill,.. O fins i tot, pots recordar anècdotes de quan eres petit que et facin treure un somriure quan hi pensis. En ocasions, pot costar trobar bons records a la primera, a través de la PNL (Programació Neurolingüística) es poden establir ancoratges perquè aquestes memòries positives s’activin ràpidament.

5. Dóna les gràcies. Busca petits motius per estar agraït. La ment s’enfocarà en tot el que tens i no en el que et falta. Com més agraeixis més motius trobaràs per estar agraït.

5 i ½. Guarda algun vídeo divertit o algun acudit que saps que et farà riure de seguida. Serà un somriure momentani però és suficient per trencar la monotonia i destensar la cara.* Imatges i vídeos extrets de google.cat

Comentaris

Entrades populars