Com crear un hàbit nou

Aprofitant que a l’estiu tenim més temps perquè tenim vacances, et proposo que l’aprofitis per crear un nou hàbit. 

Així que et proposo alguns punts imprescindibles per a crear nous hàbits: 
  • Suplir un hàbit per un de vell – és més fàcil substituir un hàbit que tractar d’eliminar-lo. Escull-ne un de similar i substitueix-lo. Per exemple, de menjar brioixeria industrial a menjar una peça de fruita. 
  • Establir una línia base – sovint no som conscients del que fem perquè, al ser un hàbit, el tenim tan integrat que el realitzem inconscientment. Per això, durant una setmana pots apuntar a un paper quantes vegades realitzes l’hàbit i et donarà una idea realista dels cops que el realitzes. 
  • Comença ja – moltes vegades planegem molts canvis però no els portem mai a la pràctica. Si vols crear o canviar un nou hàbit, començar ja. 
  • Un sol hàbit a la vegada – voler fer masses canvis a la vegada t’acabarà descentrant, perdràs motivació i et costarà més aconseguir almenys un hàbit. Escull crea un hàbit primer i quan l’hagis creat, en podràs escollir un altre. 
  • Canvis petits – comença per hàbits petits. No pretenguis canviar completament el teu estil de vida perquè serà pràcticament impossible aconseguir-ho i et desmotivaràs de seguida. Si per exemple vols menjar millor, comença incorporant un canvi en un àpat. Quan el tinguis integrat, pots canviar un segon àpat. 
  • Hàbits concrets que es puguin mesurar – poder mesurar l’evolució dels teus hàbits t’ajudarà a tenir constància de la teva evolució i a mantenir la motivació. Trobaràs més informació sobre com crear objectius aquí. 
  • Centra’t en el nou hàbit, no en el vell – si decideixes substituir un hàbit vell, no pensis en l’hàbit que has d’eliminar sinó en el que estàs creant. No t’enfoquis en el sacrifici sinó en el futur èxit. 
  • Visualitza el nou hàbit a la teva vida. Si no creus que és possible no ho aconseguiràs mai. Imagina’t vivint amb el nou hàbit integrat a la teva vida i tots els beneficis que t’aporta. Integra’l a la teva vida a través de la visualització. 
  • Constància. La constància és la clau per a aconseguir establir un nou hàbit. És el pas més difícil però imprescindible. Procura realitzar el nou hàbit ni que siguin 5 minuts diaris. Agafa un calendari i posa una creueta cada cop que el realitzis. Al final, quan tinguis una bona part de dies marcats, et sentiràs pràcticament incapaç de no realitzar l’hàbit. 
  • Busca suport – si tens un company que creï el nou hàbit amb tu o si fas còmplice a més persones en la creació del nou hàbit et serà més fàcil aconseguir-ho. Si un dia estàs a punt d’abandonar, l’altre et donarà els ànims necessaris per continuar. 

Hi ha disparitat d’opinions sobre quan es tarda en crear un hàbit. Abans es deia que amb 21 dies n’hi havia prou i ara s’està parlant de 66 dies. Per a crear un hàbit no és tan important saber els dies que ho has de fer fins que es creï com la constància de fer-ho a diari.(Twitteja això) 

Sabràs que has creat un hàbit quan no t’hagis d’esforçar en realitzar-lo i probablement, ni tan sols hi pensaràs perquè ho tindràs integrat dins de la teva rutina habitual.


* Imatge extreta de google.cat

Comentaris

Entrades populars