En què es diferencia el caràcter de la personalitat?

Moltes vegades parlem de personalitat i de caràcter però, en parlem correctament? 

Podem definir la personalitat com el conjunt d’elements físics, psicològics, socials i culturals que formen part d'un individu. Es podria dir que la personalitat és un estil de vida que afecta la nostra manera de pensar, sentir, reaccionar, i que en funció d'aquesta, interpretarem la realitat.  Determinarà un tipus concret d’actuació, és la conducta amb un segell propi que et caracteritza. És estable, previsible i persisteix al llarg del temps i de les situacions. Aquests aspectes et distingiran de la resta de les persones .

El caràcter és la part de la personalitat adquirida, és a dir, aquella que s’ha anat creant al llarg de la vida degut a les influències psicològiques, socials i culturals del nostre entorn. Com s’acostuma a dir, el caràcter es forja. (Si estàs d’acord, twitteja la frase). Es va creant al llarg de la infància per establir-se a l'adolescència. 

Sovint també es parla del temperament. Aquest és la predisposició emocional estable amb patrons de conducta des de les primeres etapes de la vida. Se’n parla molt per definir un nadó. Fa referència a la part heretada, aquella que té una relació directa amb els patrons de conducta hereditaris. 

En ocasions, també hauràs sentit parlar del tret. És una disposició psicològica duradora, una tendència a comportar-se de la mateixa manera en situacions diferents. És una característica estable que et permet predir la conducta d'una persona.


*Imatge de google.cat

Comentaris

Entrades populars