Tenir objectius, si o no?

Sempre ens diuen que hem de posar-nos objectius i comencem a fer llistes de coses que volem complir i assolir. Però, realment cal tenir sempre objectius?

Els fans de fer llistes de coses per fer i per assolir, solem caure en el risc de passar-nos hores escrivint llistes fins al punt que a la llista de coses per fer, apuntem fer una llista de coses per fer.

I és que el risc de fer tantes llistes és que al final no acabem fent res perquè no arribem a passar a l’acció. Ens quedem amb llistes incompletes que no et porten enlloc perquè no passem a l’acció que és el que realment ens interessa.

En ocasions, el fet d’escriure tantes llistes també poden generar ansietat. Si tens masses objectius per complir i no tens prou temps per treballar en cada un d’ells acabes caient en una ansietat que et pot bloquejar i no aconseguir fer res del que t’havies plantejant (excepte potser, fer una llista més específica perquè la que tens et col.lapsa i no et permet fer el que vols fer). I tornem a la no acció.

I si aconsegueixes passar a l’acció, a vegades et converteixes en un addicte a complir objectius, un darrere l’altre, descuidant-te de gaudir del procés d’aconseguir-los. Un objectiu és també, tot el procés per aconseguir-lo i si ens descuidem d’aquest, ens descuidarem d’una gran part de la nostra vida que ens pot fer feliç, possiblement més que el fet d’aconseguir l’objectiu al final.

Llavors, és millor no tenir objectius, no proposar-se res i deixar fer? Si i no. Si no tens cap objectiu ni res a fer, a curt termini segurament faràs el que et ve de gust en aquell moment i estaràs més tranquil i relaxat, però, què pot passar a llarg termini? Doncs que acabaràs a la deriva. Si decideixes agafar una barqueta i endinsar-te cap al mar sense cap rumb a seguir, què és el més probable que passi? A la llarga no sabràs on estàs ni a quin lloc pots anar perquè a l’horitzó només hi veus aigua. No tenir cap objectiu a la vista, a la llarga et farà sentir perdut sense saber on anar ni què fer.

Per això, jo considero que si que és important tenir uns objectius per saber cap a on vas, però aquests objectius s’han de reduir a un màxim de 3 per no bloquejar-nos i permetre’ns temps a fer altres activitats (d’oci per exemple) a part de seguir els nostres objectius. Deixar de fer tantes llistes i centrar-se en els objectius de procés més que els objectius de resultat que t’ajudaran a gaudir de tot el procés per aconseguir aquests objectius.* Imatge extreta de google.cat

Comentaris

Entrades populars