Com vestir-se en funció de la figura

En un article anterior, vaig estar parlant dels tipus de cos que poden tenir els homes i les dones. Si encara no saps quin tipus de figura tens, ho pots descobrir aquí

Avui veuràs quines peces de roba són les que t'afavoreixen més en funció de la teva figura.

En les dones, vam parlar dels següents: 
Rellotge de sorra – si ets l’afortunada de tenir aquest tipus de cos, et pots vestir amb vestits que accentuïn les teves línies naturals del cos. Com que el teu cos té una forma molt femenina, et quedaran millor les peces ajustades al cos, vestits de tir alt que afavoreixin els malucs i pantalons d’estil skinny i estrets, camises entallades, o faldilles tipus llapis. Compte amb les teles gruixudes i rígides, la roba massa ampla o sense formes, et faran més grassa i quadrada.
Ovalada – has d’aconseguir desviar l’atenció de la part central del cos per allargar la figura. Ho pots fer amb peces amples i soltes, com túniques, colls amples en forma de V, faldilles curtes per ensenyar les cames o pantalons rectes. Has d’evitar les peces curtes que t’arriben a la cintura, com toreres i jaquetes curtes, cinturons de tir alt o faldilles amb plecs que s’ajustin als malucs.
Rectangle – en aquest cas, has de centrar l’atenció en les formes amagades de la figura, és a dir, peces que s’adhereixin a la cintura, escots en camises, colls en forma de cor, circulars o detalls que centrin l’atenció al pit, també cinturons estrets per marcar la cintura. S’han d’evitar peces de roba massa amples i les capes de roba.
Triangle – per a aquesta silueta, has de donar importància a la part superior. Utilitza tops vistosos, vestits amb mànigues grans, volants o sense mànigues. Pots crear capes de roba sense forma o amples a la part superior per utilitzar a sobre de pantalons skinny i faldilles ajustades. Evita vestits i pantalons que atreguin l’atenció cap als malucs, pantalons de butxaques o samarretes molt estretes.
Triangle invertit – en aquesta figura es recomanen faldilles i pantalons amples, pantalons de tir alt o faldilles llargues. Al contrari que la figura anterior, s’ha de desviar l’atenció de les espatlles amb camises entallades, vestits sense tirants o que dissimulin la figura lligant-se per darrere la nuca o amb coll estil barco.
Figures amb cames curtes – s’ha de crear la il.lusió d’unes cames més llargues i escurçar el tors. Ho pots fer amb camises curtes, cinturons amples, joies que centrin l’atenció a la part superior, mocadors o bufandes, pantalons i faldilles de tall recte. Evitar les camises llargues, pantalons de tir baix, faldilles llargues o pantalons massa estrets.
Baixa estatura – si és una estructura proporcional, hauràs d’allargar el tors amb accessoris vistosos, bufandes o mocadors que centrin la mirada a les espatlles, camises llargues, pantalons o faldilles del mateix color que la part superior i peces que no generin interrupcions a la cintura. Evita camises curtes, vestits de tall imperial, cinturons alts o pantalons de tir alt. Si no és una estructura proporcional, procura seguir les instruccions de la teva figura incloent les configuracions de l’estatura baixa. Per exemple, juntament amb la forma de diamant, s’han de tenir en compte els talls verticals, les línies diagonals o l’elecció de conjunts de dues peces, que donaran sensació de continuïtat. En figures més primes, es pot centrar més l’atenció als malucs.
Figura amb cames més llargues que el bust – en aquest cas, has de buscar pantalons o faldilles amb decoracions a la part inferior, accessoris llargs, faldilles o pantalons de tir baix, colors clars a la part inferior, camises que no marquin la cintura. Evita accessoris a la part superior, pantalons de tir alt, camises curtes i formes verticals. 
Pel que fa als homes
Triangle – com amb les dones, s’ha d’utilitzar camises que eixamplin les espatlles, com ratlles horitzontals, colors clars o estampats. Utilitza jaquetes amb talls estructurats, pantalons rectes de colors foscos i amb pocs accessoris. Evita colls en V, ovalats o rodons.
Triangle invertit – es pot neutralitzar una mica l’amplada de les espatlles perquè els malucs no es vegin tan petits. Pots utilitzar camises amb línies verticals, colors neutres o foscos, pantalons que no siguin massa estrets, de pota ample o tall recte, colors clars o que cridin l’atenció. Les camises i samarretes amb coll en V t’equilibraran la figura.
Trapezi – pots potenciar l’amplada de la teva espatlla amb camises de línies horitzontals, colors clars. En aquest tipus de cos, pots utilitzar pràcticament qualsevol tipus de roba.
• Rectangle – en aquesta figura volem ressaltar l’espatlla am camises estructurades, amb línies i talls horitzontals, colors clars o cridaners per cridar l’atenció. També pots utilitzar armilles o peces sobreposades. Per altra banda, pots neutralitzar els malucs amb colors foscos o neutres als pantalons.
Cos circular – per a aquesta figura has d’utilitzar roba que estilitzi com camises de colors neutres, foscos i línies verticals. Utilitza roba ampla que dissimuli la prominència de la panxa. 
Recorda que les formes corbes camuflen el poc pes i les formes verticals aprimen. Les formes diagonals en horitzontal eixamplen i camuflen l’altura excessiva, en canvi, en vertical aprimen i allarguen. Els colors foscos estilitzen i els clars eixamplen. Juntament amb els colors, els teixits poden crear efecte d’aprimament o més voluminós. 

Has de tenir en compte que la teva figura pot anar variant amb els anys i pel fet que siguis d’una tipologia, no vol dir que d’aquí uns anys puguis ser-ne d’un altre tipus. En qualsevol cas, és important acceptar que el cos canvia i adaptar el nostre armari a la nostra figura actual.

* Imatge extreta de google.cat

Comentaris

Entrades populars