Cal fracassar per tenir èxit?*

Últimament estem sentint per tot arreu que hem de fracassar per tenir èxit, que fracassar és bo i fins i tot és necessari. Hi ha gent que idolatra el fracàs de tal manera que sembla que per poder tenir èxit, abans has de fracassar.

Però, fins a quin punt és veritat que hem de fracassar per tenir èxit?

Perquè et facis una idea sobre l’efecte de l’èxit i el fracàs a les nostres vides, et posaré un exemple a través del feedback i la motivació. Recordes el joc de la gallineta cega? Consisteix en que a una persona se li tapen els ulls i els del seu entorn l’han de guiar dient fred, si s’allunya de la persona o objecte que ha d’atrapar i calent si s’hi acosta. Així doncs, durant el joc vas donant pautes i guiant al teu company dient fred, molt fred, tebi, calent, cremant, etc... fins que aconsegueixi atrapar-ho. En ocasions però, les indicacions poden acabar sent del tipus fred, fred, molt fred, congelat,... que acabaven amb la persona cansada de jugar i plegant, traient-se la cinta dels ulls molesta i desmotivada.

Ara imagina que vols aconseguir un objectiu (ser una persona més segura de si mateixa, tenir una bona relació amb la teva parella/família, posar-te en forma, obrir un negoci, el que sigui en el teu cas) i el teu entorn et va responent com en el joc de la gallineta cega: fred, fred o calent, calent. Si el teu entorn et va dient, fred, calent, calent, fred, calent, molt calent, fred, tebi,... estaràs rebent un feedback que et guiarà i et permetrà avançar en el teu objectiu. Serà un feedback efectiu que et permetrà anar reavaluant la teva situació i reubicar-te i afectarà positivament en la teva motivació, promourà la teva autoobservació cap als teus èxits i potenciarà la teva autoeficàcia.

En canvi, si estàs intentant aconseguir un objectiu i per part del teu entorn no reps cap feedback, no sabràs com estàs evolucionant i pot ser que al final es converteixi en un fracàs. Si el feedback que reps és negatiu: fred, fred, fred, fred, fred, fred,... és normal que et desanimis. Centrar-se en els errors i en el que es fa malament, prescindint del que es fa bé, serà difícil que et motivi, no et generarà interès pel canvi i generarà indefensió provocant emocions negatives i pessimisme.

Així doncs, el fracàs és un feedback que no et proporciona cap benefici per se, al contrari ja que et desmotivarà i et desanimarà i farà més difícil que reemprenguis el teu objectiu inicial amb les mateixes ganes.

Si tens la sort que triomfes aconseguint el teu objectiu a la primera. Enhorabona! Per què has de voler fracassar? Potser tens l’habilitat de crear els canvis quan són necessaris, d’avaluar bé la idea, d’arriscar-te en mesura, etc... o vas rebent feedback del teu entorn o d’un professional i et vas adaptant a les circumstàncies abans de caure en un fracàs o potser simplement has estat afortunat i totes les circumstàncies han afavorit l’execució del teu objectiu. El risc que pots patir és que et relaxis i això et porti al fracàs, per acomodar-te.

L’ajuda d’un professional que realitzi informes periòdics dels teus progressos i dels teus comportaments, t’ajudarà a tenir pistes sobre el que fas bé i sobre com pots millorar. Es redueixen els esforços i el temps requerit per l’aprenentatge o la consecució de l’objectiu ja que aniràs en la direcció desitjada.

En qualsevol cas, mentre vagis creant i aconseguint èxits, per què voler fracassar?

En el cas que fracassis en el camí per aconseguir el teu objectiu, llavors si que pots fer cas als que promouen els fracassos. Serà el moment de veure el teu fracàs com un aprenentatge sense caure en la desmotivació ni l’abatiment. Pren-te un temps per reflexionar el que has fet per intentar esbrinar el que no ha funcionat i aprofita tot allò après per reemprendre el teu objectiu des d’un altre punt de vista. No t’ho prenguis com a una cosa personal (no valc per res, no sóc capaç, sóc inútil,...) i recorda l’exemple de la gallineta cega: sense feedback és molt difícil poder reencaminar els teus passos a temps per evitar un fracàs.
 “Pots estar descoratjat pel fracàs o pots aprendre d’aquest”. Thomas J.Watson (Twitteja això
El feedback i la motivació estan molt lligats. Com has pogut apreciar, un bon feedback t’ajuda a persistir en una bona línia d’acció o desistir d’actuar d’una determinada manera, estimulant altres conductes alternatives per aconseguir l’èxit o bé et pot desanimar i perdre les ganes i la motivació per seguir endavant amb el teu objectiu.

Si triomfes, avalua el que has fet bé per seguir en aquesta línia, si fracasses, avalua el que no has fet bé i busca un professional que s’adapti a les teves necessitats i que t’ajudi a encaminar-te per aconseguir els teus objectius.
  Butlletí
* Imatge extreta de google.cat

Comentaris

Entrades populars