Com sobreviure als àpats de Nadal

Les festes de Nadal són una època que produeixen molts sentiments contradictoris. A alguns els hi agraden molt, a d’altres els estressen i a d’altres no els agraden gens. Per això, avui us proposo algunes pautes per sobreviure als àpats nadalencs.
Compte amb les compres compulsives. A l’hora de comprar els regals i el menjar, vés en compte en no comprar més del necessari i que estigui a dins del teu pressupost. Fes una llista del que has de comprar o cuinar abans i procura portar els diners en efectiu.
A l’hora d’escollir la roba, busca alguna peça que t’escaigui en funció de la figura del teu cos i que a més et faci sentir segur i còmode.
• Per no acabar empatxat ni amb 3 kgs de més després de les festes, procura menjar en funció de la teva gana. Prova de preguntar-te abans de cada plat, quanta gana tens de 0-10 i menja en funció d’això. Pots agafar la meitat de la ració que agafaries normalment ja que sempre hi sol haver més plats de menjar o torrons de postres que són molt calòrics. Utilitza plats petits per enganyar al teu cervell i no vegi el plat tan buit.
• Si quan en retrobes amb tots els familiars n’hi ha un que sempre fa que perdis el control amb la ira, recorda que hi ha diferents maneres de tractar i transformar la ira: seu lluny d’aquesta persona, accepta que cadascú és com és i tu no els pots canviar, utilitza alguna estratègia que et relaxi com la respiració, canviar d’habitació fins que t’hagis tornat a calmar o prendre’t la situació amb humor.
• Recorda que ser una persona assertiva farà que els teus àpats siguin més agradables. Pots expressar el que et molesta del familiar del teu costat sense faltar-li al respecte ni quedant-te amb les ganes d’expressar el que sents.
• Si després de tot això et segueixes sentint malament, recorda la tècnica per treure poder a les persones que et fan sentir insegur o l’escriptura expressiva. Escriu 3 coses bones cada dia i la teva actitud millorarà.
• Una bona actitud pot canviar una mala situació en una situació no tan dolenta. Depèn de tu com enfoquis aquesta actitud davant de cada situació. No t'entristeixis pels que ja no hi són, somriu pels moments viscuts.
• I finalment, tan pel cos com per l’esperit, no t’oblidis de fer una mica d’exercici cada dia! T’ajudarà a tirar avall els dinars copiosos i excessius, deixaràs enrere l’estrès i t’oblidaràs, almenys durant una estona, dels mal de caps i dels problemes.
Bones festes i molt bona entrada d'any 2015!


Butlletí
* Imatge extreta de google.cat

Comentaris

Entrades populars