Com escollir el gos adequat per a tu

Si tens pensat comprar o adoptar un gos, abans de decidir-te pel seu aspecte físic, hauries de tenir en compte els següents punts:
- Estar segur que et pots fer càrrec d’un gos? - Com ja vaig comentar anteriorment, per tenir un gos, has d’estar segur que te’n pots fer càrrec amb tot el que comporta: temps, diners, espai, paciència,... Prova de respondre aquestes preguntes primer. Si no respons afirmativament a totes les preguntes, potser t’hauries de plantejar escollir un altre tipus de mascota.
- El teu caràcter i la teva personalitat – És important que si ets una persona tranquil•la i tens poca paciència, escullis un gos tranquil i poc actiu. El més adequat en aquest cas, seria adoptar un gos adult que serà més tranquil i els encarregats de la protectora sabran com és la seva personalitat.
- L’espai a casa teva – Si tens una casa petita, busca un gos de mida més petita. Encara que hi pugui haver gossos de mida gran molt tranquils, serà més còmode per tu i per ell que la mida de la casa s’adeqüi a la seva (i viceversa).
- El teu temps – Si ets una persona molt ocupada és millor que no escullis tenir un gos ja que necessiten que estiguis per ells i no el podràs atendre correctament. Tot i així, potser pots incloure el gos a les teves activitats diàries. Analitza el temps que tens per dedicar al teu gos i si el pots incloure en les teves tasques. Hi ha lloc per un gos a la teva vida?
- El teu pressupost – un gos gran menja molt més pinso que un gos petit i conseqüentment, gastarà més. Hi ha races que tenen més problemes de salut genètics (displàsia de maluc, problemes respiratoris, èczemes,...) que necessitaran més cures del veterinari. Si compres un gos de raça, sigues conscient de les malalties genètiques que pot patir.
- El teu estil de vida – Si ets una persona sedentària, no et convé tenir un cadell, un gos molt actiu o un gos molt gros, seria més recomanable buscar un gos adult que sigui tranquil. Si ets una persona molt activa, no et convé un gos mandrós (no a tots els gossos els hi agrada córrer amunt i avall), un gos de mida molt petita que es cansaria molt aviat si fas moltes excursions o una raça que no pugui seguir-te el ritme si ets un runner (per exemple, un Bulldog que té problemes per respirar). Analitza el teu estil de vida i avalua quin temperament, quina mida o quina raça et convé més.
- Si no tens clar quin tipus de gos et convé, pregunta a un professional (faig assessorament gratuït per l’adopció de gossos) i la majoria de protectores et podran assessorar ja que ells coneixen els gossos que tenen. Sinó, avalua les característiques de la raça que t’interessa. 
No escullis per l’aspecte físic i pren una decisió reflexionada. L’avantatge de comprar o adoptar un gos és que pots escollir com vols que sigui, així que aprofita-ho i escull acertadament.

Butlletí
* El gos de la foto està en adopció a la protectora de Mataró. Pots veure més informació d'ell i altres companys seus aquí.

Comentaris

Entrades populars