Entrena la teva ment

Si parlem d’entrenar, el primer que ens ve al cap és entrenar el nostre cos. Mai pensarem en entrenar la nostra ment. Només en els últims anys s’ha començat a parlar del brain training i en moltes ocasiones, fa referència a l’entrenament de certes habilitats com la memòria o la rapidesa mental. Està bé entrenar la memòria o les habilitats matemàtiques però bastants estudis han corroborat que és més útil per mantenir una bona memòria i evitar la demència tenir relacions socials positives, sortir a passejar o llegir.

L’entrenament mental que et proposo avui és completament diferent. Avui em refereixo a entrenar la nostra ment per aprendre a superar els nostres temors, per aconseguir els nostres objectius, per entendre les nostres emocions, per relaxar-nos, per canviar els nostres pensaments repetitius, per gaudir dels petits detalls de la vida, aprendre a ser feliç, etc...

De la mateixa manera que si et vols posar en forma has d’anar al gimnàs de manera recurrent, si vols crear canvis en qualsevol aspecte de la teva vida, és necessari entrenar la teva ment a diari. Si vols deixar de perdre el control quan t’enfades, practica cada dia per aprendre una nova resposta davant les situacions d’irritació. Si vols ser mes sociable, practica cada dia noves habilitats socials. Si vols ser més feliç, busca a diari petits moments feliços de la teva vida.

El nostre cervell té una habilitat anomenada plasticitat neuronal que permet modificar les connexions del cervell. De la mateixa manera que entrenant cada dia per tocar millor el piano pots crear connexions sinàptiques que et permetran ser un millor pianista, entrenant la ment, també crearàs i modificaràs connexions sinàptiques per canviar rutes que ja no et fan falta (per exemple, reaccionar amb un crit quan t'enfades) per d'altres de més adequades (com comptar fins a 10 i reflexionar sobre els motius pels quals t'enfades sense caure en mans de la ira).

A continuació et poso un exemple sobre els canvis que es produeixen al cervell en aquesta dona que pateix dolor crònic gràcies a l'entrenament de la meditació.Com pots veure, els canvis són possibles. Així que escull un moment del dia i cada dia, sense falta, realitza el teu entrenament mental. Si per posar-te en forma has d’anar al gimnàs cada dia, què et fa pensar que entrenar la ment serà diferent? (twitteja aquesta frase)
Butlletí

* Imatge extreta de google.cat

Comentaris

Entrades populars