Surt de la zona de confort*

Un dels principals problemes per canviar d’hàbits, és l’esforç que requereix sortir de la zona de confort. La zona de confort és com estar a “casa” quan jugàvem a jocs d’infància. Recordes que quan dèiem “casa” ningú ens podia fer res? Era un terreny sagrat.

La zona de confort que ens envolta, és el nostre terreny sagrat on ens sentim segurs i sabem que aquí no ens passarà res. És el que coneixes, el que fas habitualment, els teus hàbits i les teves rutines. Tot el que fas que et fa sentir còmode. Inclou la nostra feina, els nostres amics, la nostra parella, el nostre entorn... Pot ser que no t’agradi on estàs però és el que coneixes i el que et dóna una falsa seguretat.
El problema és que, òbviament, en aquesta zona NO ens passarà res, ni de bo ni de dolent.
“Potser l’acció no porti sempre amb ella a la felicitat però no hi ha felicitat sense acció” Benjamin Disraeli. (Twiteja aquesta frase)
Si avancem més enllà de la zona de confort, ens trobem amb la zona d’aprenentatge. És on ampliem la nostra visió del món, on aprens coses noves, noves experiències i noves sensacions, on coneixes a noves persones. És fent coses noves on creixes, no en la rutina.

Sortir de la zona de confort per anar a la zona del pànic, a la zona desconeguda és el que costa més. Sortiràs de la zona de confort quan t’enfrontis als teus temors i a les teves pors, quan facis el que desitges encara que et faci por. Sentir-se insegur és que estàs avançant. Sigues perseverant, utilitza la teva motivació i sigues positiu.

Estar fora de la zona de confort, al principi pot ser difícil i et pot costar més. La teva motivació ha de guanyar als temors que et generaran una tensió emocional: por al ridícul, al que diran, afracassar, a la vergonya, a perdre el que ets i el que tens,...Però la segona vegada que surtis de la zona de confort, ja no et costarà tant i a la tercera ja ho tindràs quasi per mà. Com més ampliïs els teus límits, més gran serà la teva zona de confort.

Augmentant la teva zona de confort farà que et sentis còmode amb tasques cada cop més difícils que et portaran a l’èxit. Com que és inevitable eliminar la zona de confort ja que al cap d’un temps de realitzar la tasca incòmode, es tornarà cada cop més còmode, del que es tracta és que la zona de confort sigui tan gran com sigui possible, incloent tot el que t’ajudarà a assolir l’èxit i a ser feliç.

El canvi és desenvolupament.


Vols ampliar la teva zona de confort? Fes alguna cosa que t’incomodi cada dia i digues si a coses que no faries habitualment. Veuràs com augmenta la teva zona de confort!
Butlletí

* Imatge extreta de google.cat
**Video de inknowation

Comentaris

Entrades populars