Com tancar una conversa

A vegades ens trobem amb persones que tenen tantes ganes de parlar que no hi ha manera de poder acabar la conversa i marxar (sobretot si tens pressa). Aquesta dificultat per acomiadar-se d’aquesta persona, pot fer que quan la tornis a veure, l’evitis deliberadament per evitar aquesta conversa interminable.

Per tancar una conversació sense ofendre al teu interlocutor, hi ha diferents maneres de fer-ho. En tots els casos, s’ha de fer de manera suau, correcte i sense brusquedat.

  • Resumint – Fas un resum del que heu parlat i t’acomiades: “Doncs bé, hem quedat que m’enviaràs la recepta quan arribis a casa. Molt bé, fins aviat!”
  • Reforçant – fent un reforç positiu de la conversa: “Ha estat un plaer trobar-te, fins la propera”.
  • Indicant continuïtat – incloent una frase que inclogui una continuïtat de la conversa: “em comprometo a trucar-te demà per buscar un dia per sopar”.
  • Destacant el comiat – remarcant que has d’acabar la conversa: “em sap molt greu però haig de marxar...”
Tot i així, a vegades el nostre interlocutor segueix conversant sense deixar-nos marxar. En aquests casos, has de seguir persistint en el teu objectiu de marxar, escoltant les objeccions, mostrant empatia i utilitzar la tècnica del disc ratllat, repetint la teva intenció de marxar.

Si el que vols és aconseguir tornar a veure aquesta persona, pots provar alguna de les tècniques següents:
  • Intentar crear una següent trobada o almenys, intercanviar telèfons: “m’ho he passat molt bé parlant amb tu i m’agradaria poder continuar aquesta conversació on la hem deixat. Et faria res que et truqués per telèfon algun dia?”
  • Suggerir realitzar alguna cosa junts centrant-te en que serà una activitat divertida, com anar al cine, a un concert,...
  • No fer peticions excessives. Serà més fàcil que accepti anar a fer un cafè que anar a sopar. Primer realitza breus trobades grates i les vas prolongant en el temps, realitzant un procés gradual.
  • Si rebutja o no pot realitzar al primer suggeriment, prova de portar vàries alternatives per proposar.
  • Si rebutja les invitacions de manera amable, pots deixar d’insistir perquè no està interessada amb tu o insistir expressant sentiments de decepció, sempre que hi hagi indicis de que l’altra persona està interessada, tot i la seva negativa: “ostres, em sap molt greu perquè realment m’agradaria conèixer-te més. En qualsevol cas, aquí tens el meu número i si canvies d’opinió, truca’m si us plau! Estaré esperant la teva trucada.”
  • Si accepta la invitació, expressa alegria i procedeix a preparar la propera cita.
Aquestes pautes serveixen tant per aconseguir una cita amb algú que has conegut com per crear networking i crear nous contactes.
Butlletí

* Imatge extreta de google.cat

Comentaris

Entrades populars