Com sobreviure a les vacances d'estiu

La gran majoria de nosaltres acostumem a esperar les vacances amb impaciència, imaginant tot el que farem amb un somriure als llavis. Les vacances sempre van bé per desconnectar i recarregar energia però en ocasions, aquest temps lliure es pot convertir en un munt d’obligacions o en un risc de pensar massa i donar voltes a situacions i problemes creant infelicitat.

Per això, avui et recomano que tinguis en compte aquests punts per gaudir al màxim de les teves vacances sense estressar-te:
  • Descansa – sovint quan tenim vacances planegem moltes coses per fer o tenim un viatge programat a l’estranger i cada dia hi ha infinitat de coses per fer i vas cap a un costat i cap a l’altre acabant esgotat. Tant si tens un viatge organitzat com si tens un munt d’activitats programades per les vacances, procura programar uns quants dies per desconnectar.
  • Surt de casa – estar sense fer res està bé durant uns dies però després, pot acabar provocant que comencis a pensar més del compte sobre temes que et preocupen i t’acabin produint un malestar emocional. Quan treballem, amb tota l’activitat que comporta, fa més difícil donar voltes a certs pensaments però amb l’arribada d’excés temps lliure, pot acabar sent un problema. Compagina dies de descans amb dies d’activitats perquè la teva ment estigui entretinguda
  • Fes vida social – l’estiu és una de les èpoques de l’any que conviden més a sortir a les terrasses als vespre per anar a prendre una cervesa amb els amics. Aprofita per fer activitats socials i contactar amb els teus amics. Tenir una bona xarxa social és un dels factors més importants per ser feliç.
  • Cuida’t – encara que vinguin ganes de donar-se més capricis i menjar i beure més del compte, cuida’t. Fer exercici i menjar sa no és incompatible amb passar-s’ho bé i gaudir de les vacances i et trobaràs millor.
  • Improvisa – les vacances són el millor moment per improvisar i deixar-se portar. No planifiquis, no facis llistes i gaudeix del teu temps lliure!
  • Reflexiona – els moments de calma on el teu cervell vulgui començar a donar voltes a certs temes, aprofita per fer una reflexió del que han estat aquests primers 7 mesos. si has complert els objectius que t’havies proposat, si n’has de posar de nous o n’has de revisar... I aprofita per crear un planning pel proper curs escolar amb nous objectius i propòsits.

Bones vacances!!
Butlletí

* Imatge extreta de google.cat

Comentaris

Entrades populars