La teva postura mostra el teu estat d'ànim*

La teva postura revela moltes coses. A part de mostrar la teva herència genètica i social (perquè des de petits imitem als nostres pares i acabem caminant i fent gestos com ells), també mostrarà els teus hàbits físics i mentals, incloent el teu estat d’ànim.

La nostra postura està en constant canvi i pots apreciar els canvis en un sol dia. Si et fessis fotos des que et lleves al matí fins que te’n vas a dormir, podries apreciar les diferències. En funció del que hagis fet el dia anterior, de com has dormit, del teu estat d’ànim al llarg del dia, etc, podràs apreciar com al vespre sembles més baix i el cos s’haurà adaptat als moviments realitzats (o als no realitzats), a les postures mantingudes i a les emocions i els sentiments viscuts al llarg del dia.

La postura adequada és difícil de definir ja que hi ha tantes postures com éssers humans. A nivell biomecànic però, la postura ideal és aquella on el nostre cos està alineat, és a dir, els peus, els genolls i els malucs estan en línia separats a l’altura de la pelvis. Aquesta es manté neutra, ni tirada endavant ni enrere. Les espatlles estan centrades, ni tirades endavant ni enrere i el cap es troba al punt mig d’aquestes, sense tirar-lo endavant. Tot i així, la gran majoria de nosaltres, no tenim aquesta postura adequada i el cos s’ha anat readaptant a la postura actual, determinada en funció de tot el que hem comentat anteriorment, com els teus sentiments, les teves emocions i les teves postures. Aquesta postura, pot provocar dolor i fomentar una actitud més passiva i insegura.

Fes una prova, posa’t davant del mirall i tira les espatlles cap endavant, doblega l’esquena fent gepa, traient panxa, arrossegant els peus i mirant cap avall. Com et veus? I el que és més important? Com et sents? Com una persona energètica o com una persona cansada i sense energia? Et menjaries el món amb aquesta postura?

Ara estira la teva esquena, fes una rotació de les teves espatlles cap enrere, aixeca el cap, activa els abdominals i mira recta i cap endavant. Com et sents? Millor? Et veus més poderós?Com veus, la nostra postura pot ajudar a canviar els nostres sentiments. Practica aquest exercici cada vegada que notis que estàs desanimat, et falta energia o hagis de fer una cosa important.

Una postura adequada fomentarà una actitud adequada. (Twitteja-ho)
Butlletí

*Imatges extretes de google.cat

Comentaris

Entrades populars