Seré feliç quan...

De la mateixa manera que comencem la dieta sempre els dilluns (i quan arriba el dilluns, decidim que la comencem el següent dilluns), sempre afirmem que serem feliços quan guanyem més diners, quan tinguem una millor feina, la parella ideal o quan pesem 10 kgs menys.

Sempre busquem un motiu que farà que siguem feliços en el futur, excusant-nos pel fet que no ho som ara. Però només són excuses.

Són excuses per evitar sortir de la zona de confort ja que crear canvis a la nostra vida requereix esforç i implicació.

O excuses per seguir-te ubicant en una posició de víctima. Treure’s responsabilitat donant la culpa a algun factor extern sempre serà més fàcil que prendre responsabilitats: la crisi econòmica, la família,...

Sempre és més fàcil buscar un motiu extern o posar els ulls en un futur llunyà enlloc d’agafar el toro per les banyes i avalua per què no ets feliç ara i què pots fer per canviar-ho.
“La felicitat és íntima, no exterior, i per tant, no depèn del que tenim sinó del que som”. Henry Van Dyke (Twiteja-ho)
Si et compres un cotxe nou, si que al principi estaràs molt content amb el teu cotxe que va molt bé, que fa olor a nou, però, i després? Seguiràs anant a treballar, fent les mateixes cues que feies amb l’altre, els mateixos trajectes,... Tot seguirà igual, i el teu estat emocional també. La felicitat serà temporal. Això em recorda unes vinyetes que vaig veure recentment on tothom desitjava el que no tenia.

Esperar a ser feliç quan tinguis el que desitges et farà perdre la bellesa del camí per aconseguir-ho. En cap cas vol dir que no hagis de tenir objectius ni que el que t’envolta no pot afectar a la teva felicitat, sinó que els objectius que et plantegis han de ser, primer de tot realistes i a més, has de gaudir tot el camí des que te’ls proposes fins que els aconsegueixes. I si hi ha dificultats externes pel camí, que no t’aturin.

Ser feliç ara és una qüestió d’actitud. Intenta canviar el que puguis del que no t’agrada de la teva vida actual (demana ajuda si és necessari) i el que no puguis canviar-ho, accepta-ho.

Sigues feliç ara.
Butlletí

* 1a imatge extreta de google.cat, la 2a imatge extreta de genial.guru

Comentaris

Entrades populars