Mini objectius 2016

Aconseguir els objectius que et proposes és més fàcil si saps com fer-ho i si tens algú al teu costat que t’animi per aconseguir-los.

Aquest any, des de Becoming t’animo a apuntar-te als miniobjectius que anirem fent al llarg de l’any perquè vegis que ets capaç d’aconseguir els objectius que et proposis.

En què consisteix això dels mini objectius?
Molt senzill! Cada mes intentarem aconseguir un objectiu diferent. Són objectius petits i senzills perquè sigui fàcil posar-los en pràctica i vegis que és possible aconseguir-los. Per això, ens centrarem en la teoria del 1%. Aquesta teoria explica que és suficient crear un 1% de millora o realitzar un 1% d’esforç per crear canvis a la teva vida.

Només has de mirar aquesta línia del temps per veure que, per poc que facis, sempre serà més fàcil veure canvis que si no fas res.

Invertint un 1% del teu temps i dels teus esforços per crear canvis, no tens excusa per no apuntar-te als miniobjectius d’aquest any!

Quins són aquests mini objectius?
Gener – creant objectius i propòsits d'any nou. Aquest mes és el que utilitzem per començar, i moltes vegades deixar, nous propòsits i objectius. Així que durant aquest mes, no farem cap mini objectiu. Un cop tornis a la rutina i vegis si ets capaç o no d'assolir tot el que t'has proposat, començarem amb petits objectius, així que ens veiem el mes de febrer. 
Febrer – deixa de queixar-te! Aprofitant una proposta que ja fa anys que funciona on, durant el mes de febrer, s’intenta deixar de queixar-se, nosaltres farem el mateix. Sense adonar-nos-en, ens passem el dia queixant-nos sobre una cosa o altre. Apunta’t al mini objectiu i veuràs la de vegades que t’arribes a queixar.
Març – Visualitza. Està comprovat que visualitzar ajuda a aconseguir el que et proposes. No només ho poden fer els esportistes d'èlit, tu també pots visualitzar com vols que sigui el teu dia, com compleixes el que et proposes o com vols que sigui la teva vida. Agafa cinc minuts del teu temps i visualitza com serà el dia d'avui, com de bé assoliràs aquella difícil tasca que has de fer o com n'ets de feliç a dins de la teva visualització.
Abril – Estira’t! A vegades costa veure els canvis mentals perquè no es poden veure a simple vista i passen de manera més desapercebuda. Per això, et proposo que facis estiraments. Fer estiraments a diari no només és molt saludable pel teu cos sinó que t’ajudarà a veure que encara que siguin 5 minuts de les 24 hores del dia, si ets constant, veuràs els canvis. Com deia el capità enciam “els petits canvis són poderosos”.
Maig – Afirma. Sempre tenim més pensaments negatius que positius i a vegades ens anem minant amb la nostra ment. Crea un petit mantra amb 2 o tres afirmacions positives i repeteix-lo tants cops com puguis. A primera hora al despertar-te, quan tinguis un pensament negatiu,.... tants cops com puguis! I transforma aquests pensaments en d’altres de més útils.
Juny – Menja més fruita. Una de les coses que ens costa més és menjar més fruita i verdura al dia. Sempre hi ha productes més temptadors per menjar-los i la fruita es va quedant en segon terme. Descobreix com menjar més fruita sense que et costi gaire.
Juliol – Apunta 3 aspectes positius del dia. Encara que a vegades sigui complicat, sempre hi ha petits moments que s’aprecien del dia. Cada vespre, abans d’anar a dormir, escriu o enumera 3 coses bones del dia. Veuràs com cada dia estaràs una mica més alegre i valoraràs més positivament la teva vida.
Agost - Vacances! Intenta mantenir alguns dels objectius que hem fet fins ara. I sobretot, aprofita per somriure tant com puguis!
Setembre – Respira. Estem tant atrafegats que ens oblidem de respirar i descansar. Respirar correctament no només t'ajudarà a relaxar-te sinó que millorarà la teva salut, la teva postura corporal i la teva actitud.
Octubre Pren-te el teu temps. Aprofita 5 minuts de les 24 hores del dia per dedicar-te un moment per a tu. Cada dia, desconnecta durant 5 minuts. Aprofita per no fer res, per relaxar-te, per mirar roba que et compraries, per visualitzar el proper viatge, per fer-te un massatge, prendre un cafè sense fer res més,... El que sigui, però que siguin 5 minuts per cuidar-te i mimar-te. Pren-te un "me time".
Novembre – Dóna les gràcies. Ser agraït et fa molt més feliç. Dóna les gràcies per viure on vius, per tenir els amics que tens, per tenir menjar a la taula, per respirar aire net, per tot... Cada cop que te’n recordis, dóna les gràcies i veuràs què passa amb la teva actitud.
Desembre – Alegra't pels altres. El desembre és el mes de donar regals i pensar regals que els hi agradin als teus familiars, així, podem aprofitar aquest mes per alegrar-nos per les coses bones que els hi passa als altres. Moltes vegades, és més probable que ens alegrem per les desgràcies dels altres que per les bones notícies, sobretot si aquestes persones són més guapes, més riques i tenen més èxit. De seguida tenim la crítica a la boca i ens és molt fàcil jutjar. Cada cop que vagis a jutjar a algú, mira de buscar una cosa positiva d’aquesta persona. Segur que no tot és dolent. Com dic sempre, “el teu pitjor enemic, segur que té un millor amic”. Si ell li pot veure qualitats, segur que tu també.

Per què són mini objectius?
Com he parlat moltes vegades a Becoming, per aconseguir objectius més fàcilment és important escollir un sol objectiu a la vegada per poder-te centrar plenament en aquest. A més a més, el fet de fer-lo durant un mes, fa més fàcil que es pugui integrar a la teva vida perquè es necessiten almenys 21 dies per començar a integrar un hàbit (per anar bé, almenys haurien de ser 60 dies). Així que fer-lo durant tot un mes seguit és una de les maneres més pràctiques perquè aquest objectiu comenci a formar part de la teva rutina.

Com funciona?
Molt senzill, només t’has d’apuntar als mini objectius des d’aquí. Rebràs un avís a través del google calendar i al teu correu electrònic (per si no utilitzes habitualment el google calendar).

Sempre podràs modificar els avisos quan vulguis.

Puc començar encara que hagi començat el mes?
I tant! Del que es tracta és de començar-lo! Sigui el dia que sigui!

T'animes? Apunta't!


Apunta't als mini objectius!

* indicates required

Butlletí

Comentaris

Entrades populars