Visualitza

Imagina que tens una llimona al davant. L’agafes amb la mà dreta i notes la seva pell rugosa. La olores i sents que fa molta olor, sembla recent collida. Agafes un ganivet i la parteixes per la meitat, ara encara fa més olor. N’agafes una meitat i la comences a exprimir. El suc de la llimona humiteja les puntes dels teus dits. Aquest suc el poses en un got i el vas acostant a la teva boca. Olores la forta olor amarga, te’l poses a la punta dels teus llavis i en comences a beure poc a poc mentre notes l’amargor a la punta de la llengua fins que omple tota la teva boca.

Ara empassa saliva. T’has adonat que fa estona que saliveges més que de costum?

La visualització és molt poderosa perquè el cervell activa pràcticament les mateixes parts del cervell quan està imaginant que quan ho estàs fent. Per això, molts atletes d’elit i músics assagen mentalment les seves carreres o actuacions abans de realitzar-les. Fins i tot s’ha descobert que imaginar que mous els músculs serveix per enfortir-los.

Visualitzar consisteix en imaginar situacions a través d’imatges de manera clara i nítida, veient-te a tu mateix experimentant aquestes situacions i sensacions desitjades.

La millor manera de visualitzar és preparant-te perquè estiguis en un estat relaxat i amb una bona actitud. Les emocions positives ajuden a visualitzar. Per això et recomano que abans de fer-ho provis de donar les gràcies ja que et generarà una sensació de benestar perfecte per començar a visualitzar.
• Tanca els ulls
• Visualitza’t en una situació en la que vols estar, que vols aconseguir o que has d’afrontar.
• Observa l’escena amb tots els detalls que puguis: colors, llum, so, temperatura, sensacions, emocions, els gestos, la roba, la gent que hi ha, les olors, el tacte,... com més complet i detallat sigui millor.
• Inclou-te en la visualització i mira’t realitzant les tasques o complint els objectius que desitges aconseguir.
• Gaudeix de la imatge i pren-te tot el temps que necessitis.
Encara que en ocasions et pugui semblar difícil, pensa que et passes tot el dia visualitzant. La gran majoria de nosaltres utilitzem les imatges per pensar i penses en imatges quan parles per telèfon, quan recordes el que vas fer ahir, quan penses en el que faràs demà o quan estàs preocupat per un problema laboral.

Utilitzar aquesta visualització que ja utilitzes de manera creativa et pot ajudar a aconseguir objectius, a millorar resultats, a superar fòbies o temors,... Prova-ho!

Aprofita per practicar la visualització amb el mini objectiu que hem començat aquest mes de febrer. Pots apuntar-te aquí
Butlletí

* Imatge extreta de google.cat

Comentaris

Entrades populars