Utilitza la moda al teu favor

Ara que s’acosten les rebaixes és fàcil que comprem més roba i ens deixem portar pels descomptes més que per les nostres necessitats: “No ho necessito però tu, valia 99€ i ara en val 19€! Ho haig de comprar!”

Vist això, és fàcil comprar més del que necessitem, comprar impulsivament i moltes vegades, comprar perquè és barat (o més aviat perquè està rebaixat) i ni tan sols valorem si realment ens agrada, si ens queda bé i si ens ho posarem un cop estigui al nostre armari.

A part de les compres compulsives, també hi ha el factor moda. Quan una peça de roba és tendència, la trobem a totes les botigues i a vegades (sovint) el més difícil és trobar alguna peça de roba específica que si no està de moda, sembla que no existeixi. Aquesta dificultat per trobar roba diferent fa que a vegades caiguem inevitablement en comprar roba que no ens queda bé ni ens afavoreix però com que està de moda (i no trobes res més a les botigues) te l’acabes comprant.

Tot i així, pots intentar buscar, dins de l’oferta que ens ofereix la roba de temporada, peces de roba que t’afavoreixin (o almenys, no et desafavoreixin).

Ja he parlat sovint que la teva imatge diu molt de tu i que, t’agradi o no, la gent que no et coneix es crearà una idea de qui ets, de què penses i com ets a partir de la roba que portis i de la imatge que donis. És inevitable. Per aquest motiu, pots utilitzar la roba al teu favor per afavorir la imatge que tinguin de tu.

És important escollir la roba que t’afavoreix, encara que hagis de prescindir de les tendències i de la moda que es porta.

Pots utilitzar certs trucs i tenir en compte certs aspectes que et poden ajudar a escollir la roba que més t’escaigui durant aquestes rebaixes:
  • Escull la roba en funció de la forma del teu cos. Jo sé que no puc comprar-me pantalons alts fins a la cintura perquè no em quedaran bé, encara que estiguin de moda però si que em puc posar els que són més baixos de cintura. Coneix el teu cos i adapta’t a ell.
  • Abans d’escollir un color, posa’t la peça de roba a prop de la teva cara per veure si t’il.lumina, t’afavoreix o al contrari. Si no il.lumina la teva cara i t’afavoreix, no és el teu color.
  • Escull què vols comprar abans. Per evitar comprar roba que no et posaràs, és important primer, seguir les dues recomanacions anteriors, i tenir clar més o menys què vols comprar. La millor manera per comprar roba que et serà útil i no ocuparà espai al teu armari és escollir alguns conjunts de roba que consideris que mostren la imatge que vols transmetre a la gent (i assegurar-te que et quedaran bé) i buscar la roba que més s’hi acosti. Per això, pots buscar els conjunts en algun catàleg, per Pinterest,... i així ja tindràs una idea clara del que busques (i a sobre, sabràs com combinar-ho correctament).
  • Escull la roba que s’adapti a la teva personalitat. Potser si que està molt bé comprar-se un vestit de festa moníssim que portava aquella famosa en una sèrie però si no vas a cap esdeveniment on te’l puguis posar, t’hauràs comprat un vestit molt maco que no et posaràs mai. O te’l compres i comences a buscar esdeveniments on posar-te’l (i canvies el teu estil de vida) o no te’l compris.
  • Opta pels bàsics. Omplir el fons d’armari amb les peces de roba bàsiques t’ajudarà a tenir un armari útil perquè serà roba que portaràs sovint.

Aprofita els punts forts del teu cos, dissimula els punts que et desafavoreixin i no et deixis portar per les modes i les tendències. Pots seguir anant a la moda sense haver de prescindir de portar roba que t’afavoreix i que mostra la imatge que vols transmetre.

Hi ha moltes modes temporals que pots utilitzar pel teu benefici sense deixar-te arrossegar per elles. I no només en la roba. Ara està de moda fer molt d’esport: ser runner, fer maratons, ultramans,... Està molt bé fer esport però no cal portar-ho a l’extrem de portar el teu cos al límit i perdre la salut pel camí.

També estan de moda les dietes detox i els sucs de fruites i smoothies. Si menges malament a diari, per molt detox que facis durant tres dies, no solucionaràs res. Les cèl·lules del nostre cos tarden dies, mesos o anys (en funció del tipus de cèl.lula i d’on estiguin ubicades) en regenerar-se. Un canvi de tres dies no canviarà res però incloure més fruita i verdura a la teva vida, encara que sigui mitjançant sucs liquats, segur que serà molt més sa i recomanable que no prendre cap tipus de fruita, oi?

Així que, reflexiona, coneix el teu cos i utilitza la moda al teu favor... ;)
Butlletí

* Imatge extreta de google.cat

Comentaris

Entrades populars