Escriu una carta al teu futur jo

Ja fa temps comentava que el simple fet d’escriure et produeix beneficis ja que et permet reflexionar, distanciar-te del que escrius i veure-ho amb més perspectiva.

És beneficiós sobretot, escriure a mà perquè mentre escrius van apareixent pensaments i idees que vas plasmant de manera contínua. Si ho fas a través de l’ordinador, acabes parant, reflexionant i tornant a escriure, la ràfega de pensaments es para. Escrivint a mà, com que és més lent, els pensaments van fluint a mesura que escrius i són més clars i estan més pensats. A més a més, com que reconeixem la nostra lletra, fa el text més propi i et permet identificar les emocions que senties mentre escrivies (més pressió del bolígraf al paper amb la ira, per exemple).

Aquesta escriptura t’ajuda a alliberar emocions bloquejades i pensaments més inconscients, millora la confiança en un mateix, potencia els sentiments d’autoestima i et motiva. És una manera de millorar la teva qualitat de vida.
“Escriure canvia la manera de pensar” James Pennebaker
Hi ha moltes maneres de beneficiar-se de l’escriptura. Pots escriure després d’un esdeveniment traumàtic, pots escriure un diari, escriure’t una carta quan estàs de bon humor i feliç que puguis llegir quan estiguis trist i desmotivat, per recordar-te 3 aspectes positius del teu dia a dia,... En tots els casos però, és important deixar-se portar per l’escriptura, sense intentar escriure bé ni corregir ni rellegir, escriure en primera persona i deixar fluir els pensaments.

Avui però, et proposo que t’escriguis una carta a tu mateix per a d’aquí a 10 anys. Ho pots fer de la manera tradicional, escrivint una carta a mà i guardar-la fins que hagin passat 10 anys o ho pots fer per ordinador amb alguna d’aquestes pàgines: Futurme.org o lettertomyfutureself.net

Es tracta d’agafar-te una estona per a tu mateix i et dediquis a escriure tot el que et vols dir d’aquí a 10 anys. Pot ser una explicació de la teva vida actual i el teu entorn perquè et facis una idea de com vivies 10 anys enrere (que segurament hauràs oblidat i et farà gràcia llegir), pot ser una carta per motivar-te recordant quin són els teus objectius o els motius pels quals els vols aconseguir o una carta per recordar-te el que vals, encara que hagin passat 10 anys. Escriu-te el que vulguis. El que és important és que plasmis els teus pensaments i les teves emocions en el paper.

Aquí tens un exemple d’un professor que va demanar als seus alumnes que s’escrivissin una carta pel seu jo 20 anys més tard i que després es va encarregar de tornar aquestes cartes als seus alumnes:


Ja saps què t'escriuràs?
Butlletí

* Imatge extreta de google.cat

Comentaris

Entrades populars