Com començar el matí sent una mica més productiu

Una de les maneres més efectives de començar el dia és fer alguna tasca només llevar-te. Per exemple, si et lleves i et poses a fer exercici, et fas el llit o endreces l’habitació serà més probable que continuïs el dia sent més productiu perquè ja mantens activa aquesta “conducta activa”.

En canvi si quan et lleves et passes 10 minuts mandrejant pel llit, vas mirant les xarxes socials des del mòbil i vas perdent el temps, és més probable que cada cop et costi més posar-te a fer alguna cosa productiva.

Sembla una tonteria però començar el dia ja fent coses, pot ajudar-te a continuar-ne fent. És com la teoria del 1%, del que es tracta és de començar a fer alguna cosa i a partir d’aquí, la resta de tasques ja s’aniran fent soles. És més fàcil fer alguna cosa quan ja n’has començat a fer una que no pas començar de zero. Per exemple, si vols anar a córrer però et fa mandra, sempre pots anar a caminar simplement. Un cop estiguis caminant, potser després te’n venen ganes d’anar a córrer.

Per això és important trobar un petit hàbit que puguis aconseguir ràpidament i t’ajudi a començar el dia activament. No ha de ser una gran tasca, més aviat una de petita però que la realitzis a diari i t’inciti a fer més, per exemple, una cosa ben senzilla com fer el llit només aixecar-se.

Pots fer una ullada a la rutina matinal per triomfar

Però el que també és important són les teves emocions. En funció de l’humor que tinguis de bon matí seràs més productiu o menys al llarg del dia. Així que si vols tenir un dia productiu, és important fer alguna cosa al matí que et posi de bon humor: anar a córrer, esmorzar alguna cosa que t’agradi especialment, tenir una bona conversa, agrair,...

Tenir clar quins són els objectius del dia també t’ajudarà a ser més productiu. Si tens una llista amb 50 coses per fer no t’ajudarà gaire, al contrari, serà vague i et pots arribar a sentir aclaparat però si d’aquesta llista n’agafes 3 o 4 punts i especifiques quan els faràs i quan tardaràs en fer-los, t’ajudarà a aconseguir-los més fàcilment i a tenir una sensació de control. Aquesta sensació reduirà l’estrès i l’angoixa de les tasques que tens pendents al llarg del dia.

O sigui que ja veus, petits canvis a la teva rutina poden canviar la teva productivitat diària des de bon matí.
Butlletí
* Imatge extreta de google.cat

Comentaris

Entrades populars