Com reduir l'ansietat quan tens tasques pendents

Trucar al lampista, posar la rentadora, fer la compra, recollir un paquet, fer els encàrrecs,…

Qui no ha tingut una llista enorme al cap amb tot el que ha de fer? I a qui no li va apareixent aquesta llista mental cada dos per tres per a la ment?

Està molt bé tenir consciència de les tasques que has de realitzar i tenir-ho en ment, més que res, per no oblidar-te del que has de fer, però tenir la ment ocupada amb tota aquesta llista té varis inconvenients.

El primer de tot és l’ansietat, que apareix a la teva vida i es converteix en la teva nova amiga. Si, perquè no et deixa anar per res. Vas repetint la llista i posant-te cada vegada més nerviós perquè passa el temps i la llista segueix igual de llarga. I a més, tens la teva ment que et va recordant que la llista encara està allà, esperant-te.

Però també té l’inconvenient que et fa més tonto. Si, el que sents. La llista interminable de tasques et fa més tonto. Però tot té una explicació. El nostre cervell té una capacitat limitada per concentrar-se en una sola tasca, així que si estem pensant en tot el que hem de fer, la capacitat d’executar una tasca i de concentrar-se es veu limitada i a més a més, es redueix la capacitat de controlar els teus impulsos (per exemple, controlar les ganes de menjar-se un pastís sencer de xocolata a les 7 del vespre) i la capacitat de resoldre problemes (afecta a la nostra intel·ligència fluida).
“La tendència a recordar les tasques inacabades amb major facilitat que les completades, s’anomena l’efecte Zeigarnik”
Bé, i què pots fer llavors?

Primer escrivint el que has de fer i després, fent un pla dels passos que has de realitzar per completar-la.

Sembla ser que establint un pla d’acció per realitzar aquesta tasca és suficient perquè el cervell deixi de buscar aquest assoliment d’objectius. Així que un cop hagis fet el pla, aquesta necessitat del cervell per recordar-t'ho es relaxarà i alliberarà la teva ment per poder fer altres coses més importants.

Però bé, ara que estàs relaxat, creatiu i la ment buida, tens una tasca ben planificada que s’ha de realitzar. Som-hi?

Si vols saber com aconseguir passar a l'acció, fes click aquí.

Vols més informació? Visita Bakadesuyo.com
Butlletí


* Imatge extreta de google.cat

Comentaris

Entrades populars