Les vacances perfectes

Bé, ja hi tornem a ser! Diem adéu a les vacances, als bons moments, als dies de platja i xiringuitos, als viatges, als sopars a la llum de la lluna i torna la rutina...

Tornar a la rutina té alguns inconvenients, a part de deixar de tenir tot el temps lliure del món i no poder fer el que et dóna la gana. Un d’ells és que entrem a Facebook i veiem totes les vacances dels nostres amics i coneguts i sempre semblen millors que les nostres. Potser en alguns casos si que ho són però saps allò que diuen que la gespa sempre és més verda a la casa del veí, oi? Doncs es podria aplicar perfectament al cas de les vacances.

Que siguin a un destí on t’agradaria anar no significa que siguin millor que les teves vacances, potser per anar-hi ha hagut de fer moltes hores extra a la feina mentre tu estaves amb els teus amics o amb la teva família, o potser l’avió va anar amb retard, va perdre les maletes, o feia una calor horrible i li van picar tots els mosquits. No se sap mai què sent o què ha viscut l’altre només amb el que veus, sempre hi ha moltes més coses darrere. Una imatge, no et mostra tot el que ha passat per aconseguir tenir aquesta imatge final.

En alguns casos potser si que les vacances han sigut millors que les teves, però.. i què? No és obligatori tenir les vacances perfectes i penjar-les a totes les xarxes socials. No tenir unes vacances de d’instagram no et converteix en una persona menys exitosa o menys vàlida.

Pots fer una ullada al post que vaig escriure sobre si és obligatori ser feliç.

Que els altres tinguin vacances millors que les teves també et pot ser útil. Temps enrere parlava de l’enveja benigna que es diferencia de la maliciosa quan, tot i tenir enveja, sabem que nosaltres també podríem haver tingut aquestes vacances si ho haguéssim intentat. És una motivació per provar d’aconseguir-ho per a les vacances. Només depèn de tu si invertir el que sents en enveja maliciosa i tristesa o en enveja benigna i motivació.

Un altre inconvenient de que s’acabin les vacances és que la rutina ens absorbeix i només pensem en el que teníem a les vacances i ara ja no tenim. Vivim del record, sempre millor que el present i aquí apareix la famosa depressió post vacacional que tant se’n parla cada setembre. Però saps com reduir-la o evitar-la? Primer de tot, tornant al present! Les vacances han estat molt bé però ja és hora de tornar al ara. Ara estàs aquí i això és el que hi ha. I si et costa aguantar el dia a dia, busca els motius pels quals val la pena treballar, com per exemple, tenir la seguretat que podràs pagar el lloguer, el menjar, poder estalviar per les vacances de l’any que ve... Fes un diari de valors

També pots llegir el post sobre la gratitud, perfecte per ajudar-te amb el diari de valors ;)

Bona tornada!!
Butlletí

Comentaris

Entrades populars