Per què vols el que vols?

Tots tenim desitjos. Alguns més, alguns menys, de més grossos o de més petits,... Però els nostres desitjos i els nostres objectius hi són per algun motiu. Saber el que volem és més o menys fàcil, saber perquè ho volem ja és una mica més complicat.

El motiu real dels nostres objectius i desitjos pot ser més complicat saber-lo. No és imprescindible saber el motiu pel qual vols el que vol però si que et pot ajudar a aconseguir els teus objectius. Sobretot, perquè et pot semblar que vols una cosa per un motiu i resulta que és per un altre (i llavors, aquest objectiu seria erroni).

Per exemple, el teu objectiu és aconseguir un augment de sou perquè així guanyaràs més diners i podràs tenir una casa millor, més gran, més ben ubicada,... Però aquí, el que vols, no és un augment de sou sinó una casa millor, i per aconseguir una casa millor, no necessites un augment de sou, potser en tens prou amb una feina nova amb un millor sou i que t’agradi més,... és a dir, l’augment de sou era una finalitat, no un objectiu...

Una manera per descobrir què vols de debò, els motius que et mouen i així evitar autoenganyar-se amb el que creus que vols, és preguntar-te “per què”. Posem un altre exemple, vols ser actor:
  • Per què?
  • Perquè m’agrada
  • Per què?
  • Perquè vull entretenir a la gent
  • Per què?
  • Perquè em fa sentir bé
  • Per què?
  • Perquè em sento valorat i estimat
Sempre actuem per algun motiu ocult que moltes vegades no en som conscients. Així, els nostres objectius sempre tenen un motiu ocult més enllà del que volem. Saber que no vols ser actor sinó que vols sentir-te estimat i valorat, et permetrà guiar millor la teva vida. Saps que ser actor és un camí per aconseguir el teu objectiu vital, que és ser estimat i valorat. En cap cas és negatiu, tots els humans busquem de manera innata sentir-nos estimats però si saps el motiu real, el teu objectiu canvia.

Cada vegada que vulguis o desitgis alguna cosa, intenta descobrir el motiu ocult d’aquest desig. T’ajudarà a entendre’t i t’ajudarà a planificar el pla d’acció per aconseguir-lo.
Butlletí

* Imatge extreta de google.cat

Comentaris

Entrades populars