Saps realment en què inverteixes el teu temps?

L’altre dia llegia un article a Wait but Why que deia que el nostre dia a dia es limita a 100 blocs de 10 minuts al dia. És a dir, si dormim unes 7-8 hores diàries, el nostre dia té unes 16 o 17 hores que es poden arrodonir a 1000 minuts. I aquests 1000 minuts es poden reduir a 100 blocs de 10 minuts.

Aquests 100 blocs són els que destinarem el nostre dia. Quan s’acabin, serà hora d’anar a dormir.

El més interessant d’aquests blocs és la possibilitat de veure’ls en un gràfic, que sempre ens ajuda a entendre-ho més.

Mira aquests blocs. En què els inverteixes?


Pensa quanta estona dediques a treballar, a desplaçar-te, a la família, als teus amics, a tu, al teu oci, a l’aprenentatge,... Pots pintar tants quadrats com temps inverteixis en cada acció, per exemple, si treballes 8h pinta 48 quadrats.

Pensa en totes les activitats diàries que fas: llegir, veure la tele, mirar el facebook, menjar, fer el dinar, conduir, fer esport, maquillar-te, netejar, parlar amb els amics, passejar amb la família, dutxar-te, meditar,...

I vés omplint els quadrats de diferents colors i serà més visual, t’ajudarà a veure en què inverteixes el teu temps.


A partir d’aquí, decideix si el temps que inverteixes en cada activitat és el temps que vols invertir realment. Et compensa anar amb cotxe a treballar i invertir 3 blocs? Val la pena veure la televisió 6 blocs o seria millor incloure 2 blocs de lectura?

Cada dia mira d’omplir la taula i avalua cada dia si ha valgut la pena invertir els blocs amb totes les activitats que has realitzat. Vols que el teu dia a dia sigui cada dia així? Cada dia igual? Què hi podries introduir per fer-lo diferent? Per gaudir més del teu temps?

Et pots fer una idea del que és la nostra vida en blocs amb aquesta imatge tant visual que han fet a Wait but Why.


Butlletí

Comentaris

Entrades populars