Com deixar anar el teu objectiu

No t’ha passat mai que quan vols una cosa amb moltes moltes moltes ganes no acabes de tenir-ho mai?? I que quan al final ho deixes per perdut, llavors apareix?

No em posaré a discutir si és el destí que és capritxós però si que tinc clar que la nostra actitud afecta molt amb les coses que ens passen. Així, quan estem desitjant alguna cosa amb molta intensitat, les nostres emocions estan relacionades amb la impaciència, el nerviosisme, ansietat, angoixa,... I és clar, si ho mires fredament, és normal que aquestes emocions no siguin les més adequades, no? Seria més adequat tenir emocions com la calma, l’alegria, la seguretat, confiança...

Doncs bé, hi ha tècniques que ens poden ajudar a relaxar-nos amb el nostre objectiu i gaudir més del camí. Sense obsessionar-se amb l’objectiu i centrar-te amb el que et falta, sense convertir el teu objectiu en una necessitat...
“Rendeix-te i tindràs èxit” Lao Tzu
Així doncs, algunes de les opcions que et proposo per deixar anar i separar-te una mica del teu objectiu, són les següents:
  • Podria ser pitjor – aquesta frase fa una mica de ràbia però és molt útil quan estàs fent alguna cosa que no t’agrada o estàs passant per alguna època desagradable. Ens agradi o no, el 99% dels casos, sempre pot ser pitjor del que és i si comences a enumerar les coses que podries estar fent que són pitjors que la feina que estàs fent ara, per exemple, segur que t’ajudarà a relaxar-te una mica. Recorda que l’elecció de la teva actitud davant de qualsevol circumstància, només depèn de tu...
  • Busca una frase que et motivi – anima’t en pensar que aquesta etapa és temporal, que estàs en procés de canvi i que no durarà per sempre: “això és temporal” o a esperar que aviat arribaran bons moments, que estàs a punt de fer el canvi que desitges: “el millor està arribant”. Utilitza frases que millorin la teva actitud i el teu humor.
  • Lloga’t – com diu Vadim Zeland, si tens una feina que no t’agrada però de moment no tens alternativa, pensa que estàs de lloguer. Llogues les teves habilitats, però no el teu cor ni el que desitges.
  • Busca el valor del que estàs fent – moltes vegades, l’ansietat per aconseguir un objectiu és perquè no ens agrada el nostre estat actual però, si per exemple, no ens agrada la nostra feina el que si que podem fer és intentar buscar el valor del que fem: ajudar a la gent, pagar les factures,...

Si et relaxes i confies, és més fàcil que s’aconsegueixen els objectius que lluitant... Ens dóna la sensació que si no lluitem no mereixem el que guanyem, però si confies en que aconseguiràs el que et proposes sense haver de lluitar, relaxant-te i confiant, la teva actitud estarà més predisposada per aconseguir-ho.

Lluitar suposa voler adaptar les circumstàncies als nostres objectius a través de la força, forçant la situació, en comptes de seguir el camí pas a pas.

I està clar que el que no funciona és donar voltes a les coses una vegada rere l’altra. Només genera més malestar.

Si un problema té solució, per què preocupar-se? I si no té solució, per què preocupar-se?
Butlletí

Comentaris

Entrades populars