Vols descobrir què t'impedeix complir el teu propòsit?

A hores d’ara ja hauries de tenir almenys un propòsit fet, si ets dels que es fa propòsits, és clar. I bé, ja n’hem parlat de com fer propòsits, així que avui intentarem que sigui més fàcil que els aconsegueixis.

Primer de tot, escriu el teu objectiu seguint la regla SMART (específic, mesurable, que es pugui aconseguir, realista i establert en un temps específic. 

Pregunta’t per què? Per què vols aquest objectiu? I per què? I per què? I per què? Busca el rerefons d’aquest objectiu, t’ajudarà a saber el motiu original i sent-ne conscient, t’ajudarà a aconseguir-lo. Assegura’t que realment el vols aconseguir i no és un interès passatger. Després, avalua si és un objectiu que respecta a la gent del teu entorn i que no depenguis de ningú per aconseguir-lo...

Un cop el tens ben definit, escriu-lo. Escriu-lo 100 vegades o més i cada cop que et surti algun conflicte mentre l’escrius, com per exemple “és impossible que jo pugui aconseguir això”, “no t’ho mereixes”, “no ho aconseguiràs”,... Apuntes tot el que et passi pel cap al marge dret.

Quan hagis acabat d’escriure’l 100 vegades, centra’t en totes les frases que has escrit al marge. Què diuen? Què tenen en comú?

Totes aquestes frases són creences limitants. Agafa cada una d’aquestes i agrupa-les. Normalment sempre són del mateix tipus: por, necessitat d’amor o culpabilitat. Quan sàpigues quines són, sabràs per què et costa aconseguir aquest objectiu.

En aquest moment, pots crear una afirmació de desbloqueig per intentar transformar aquesta creença limitant:

“Jo, (el teu nom) em mereixo.... / em perdono per... / accepto... /confio en.. / tinc el dret de... / sóc capaç de.... /gaudeixo de... “

Posant a la frase, això que no et deixa aconseguir el teu objectiu i que et bloqueja.

Per exemple, “jo, Marta, em mereixo ser feliç”.

Repeteix aquestes afirmacions tantes vegades com faci falta per anar desbloquejant aquesta creença i et permetis aconseguir l’objectiu que has proposat.

Mentrestant, has de seguir amb el teu objectiu, ara que ja saps què t’impedeix aconseguir-ho... així que la setmana que ve seguirem parlant sobre el tema.
Butlletí

* Imatge extreta de google.cat

Comentaris

Entrades populars