Accions diàries, com fer més fàcil passar a l’acció

Passar a l’acció és la gran assignatura pendent. Molts de nosaltres sabem el que hem de fer per aconseguir el que volem però fer el primer pas (o el tercer, que a vegades és el que costa més) és el que no acabem de posar en pràctica.

Per això, una manera per ajudar-te a passar a l’acció és avaluant les teves accions durant un mes. Com? Mesurant el progrés a través de les accions diàries.

Comença fent 1 acció diària durant una setmana. Per exemple, si vols aprendre a meditar comença a fer petites accions diàries:
  • T’has llevat 15 minuts abans per meditar? – una acció.
  • Has tancat la televisió 10 minuts abans per meditar? – una altra acció.
  • T’has assentat en silenci durant 5 minuts – una acció.
  • Has aprofitat que estaves en un embús per parar la ment? – una acció.
Si intentes fer tantes accions com puguis cada dia veuràs com mica en mica estaràs més a prop d’aconseguir-ho. Sempre serà més efectiu fer totes les accions que puguis, per molt petites que siguin que intentar fer-ho quan tinguis temps, quan acabis X, quan estiguis preparat, quan sigui un moment adequat,...

Les accions diàries són qualsevol tipus d’acció que t’ajudi a estar més a prop d’aconseguir el teu objectiu. És tant senzill com deixar de fumar un cigarret quan l’anaves a encendre i ja hauràs fet una acció per estar més a prop de deixar de fumar. O provar d’incloure un vegetal nou en un àpat per tenir una alimentació més sana.

Tal com he parlat de canviar un 1%, qualsevol petita acció t’acostarà al teu objectiu. Comença fent-ne una diària i mica en mica, intenta fer-ne tantes com puguis en un sol dia.

Una sola acció potser no és rellevant però moltes petites accions is que ho són. Prova de pintar una ratlla cada cop que facis una acció diària. Veuràs que al llarg del mes, aquestes ratlles hauran omplert la fletxa.
Tampoc es tracta de fer totes les tasques perfectament, simplement les has de fer. Com més accions facis, més acostumat estaràs de passar a l’acció, aprendràs, aniràs veient resultats i cada cop estaràs més a prop del teu objectiu. Quan menys te n’adonis, estaràs a punt de tocar-lo. Mira aquests artistes com, amb pràctica i constància aconsegueixen millorar. No es tracta de fer-ho bé, sinó de no deixar de fer-ho!
Passar a l’acció és la clau!
Encara que durant la primera setmana només hagis fet 7 accions diàries, ja estaràs 7 vegades més a prop del teu objectiu del que estaves abans.

Només has de fer, almenys, una acció diària. Què has fet avui??
Butlletí

* Imatge extreta de google.cat

Comentaris

Entrades populars