Nesting o gaudir d’estar-se a casa

Amb les xarxes socials sembla que s’hagi accentuat el fet que haguem de fer un munt de coses sense parar. Com més activitats fem, millor i si les podem publicar, encara més. Fins i tot en va sorgir un nom: l’actitud FOMO, la por a perdre’s qualsevol ocasió social.

Però passar-se el dia fent activitats fora de casa pot arribar a ser esgotador. Arriba el diumenge i al vespre i estàs més cansat que quan vas arribar el divendres a casa. Per això, cada cop més s’està posant de moda el “nesting”. Com que no som màquines per reparar o renovar el que ens falla, hi ha moments que hem de desconnectar

Com que les nostres vides estan tant ocupades, quedar-se a casa es converteix en un lloc on relaxar-se, en l’antídot per desconnectar. No només es tracta de sentir casa teva com un “hogar”, com la teva llar, no és tant el lloc com el sentiment de “sentir-se a casa”, de sentir-se còmode i a gust.

Fer “nesting” no només significa estar-se a casa sinó que també són fer activitats que et relaxin i et reconfortin. Per exemple, cuinar. Cuinar ja es considera una eina terapèutica per exemple, en teràpies ocupacionals per combatre la depressió. També pot ser-ho llegir una novel.la, les manualitats o la jardineria (encara que sigui a la terrassa). Fins i tot avorrir-se, aprendre a no fer res, intentar-se conèixer a un mateix... Parar-se un moment per veure on estàs i cap a on vols tirar.. T’ajudarà a relaxar-te i a centrar-te.

El que ajuda a sentir-se còmode a casa i gaudir del “nesting” és tenir una bona decoració. No es tracta de redecorar tota la casa sinó de tenir almenys una zona on la decoració sigui acollidora i t’hi sentis a gust, que estigui ordenada, que sigui bonica... Pot sembla una tonteria però tenir un bon entorn, afavoreix a la qualitat de vida de les persones.

El nesting no consisteix en quedar-se a casa amargat i trist perquè no pots fer activitats fora de casa, al contrari! És quedar-se a casa voluntàriament i gaudir d’aquest temps a casa.

I tu? Quan fa que no et quedes un cap de setmana sencer a casa?
Butlletí

* Imatge extreta de google.cat

Comentaris

Entrades populars