Com fer de la por la teva aliada?

Tenir por és natural i necessari. Si no tinguéssim por ens llençaríem per un precipici sense dubtar-ho o no ens apartaríem si un cotxe vingués en la nostra direcció a tota velocitat.

Però la por ens pot anular i immobilitzar.

El monjo budista Yongey Mingyur Rimpoché explica:
“Quan tinguis por, no intentis lluitar contra la por o fugir d’aquesta. Fes un tracte amb ella: “Ei, por, queda’t una estona amb mi. Sigues la meva guarda-espatlles. Ensenya’m com pots ser de gran i forta”. Si ho fas prou vegades, al final la por es convertirà en una part més de la teva experiència, alguna cosa que va i ve. Començaràs a sentir-te còmode amb ella, potser fins i tot arribaràs a veure-la com una oportunitat d’apreciar el poder de la teva ment. La teva ment ha de ser molt poderosa per produir uns problemes tan grans, no?”
Potser el proper cop que tinguem por podem provar de convidar a la por que ens acompanyi una estona. A vegades és més fàcil si li poses un nom, una imatge com fer servir un coixí o alguna figura que identifiquis com a la por i parla amb ella.

Diuen que quan ens fa por alguna cosa és perquè ens convé fer-ho. Què millor que fer-ho acompanyat? Si aconsegueixes que la por es converteixi en un company de viatge, com els nens que converteixen els monstres que els hi fan por amb amics (recorda la pel.lícula “Un monstruo viene a verme”), serà més fàcil sortir de la zona de confort

Encara que et puguis sentir tonto fent això, tu no parles mai sol? No parles amb la teva mascota? No estàs fent tonteries, estàs intentant gestionar una emoció fent-la més propera, traient-li importància i relativitzant-la. Si no la veus com una força poderosa, si no té poder sobre tu perquè la converteixes en alguna cosa propera, la por no farà tanta por. Prova-ho!
Butlletí

* Imatge extreta de google.cat

Comentaris

Entrades populars