Com et fa sentir?

A vegades donem moltes voltes a les coses per intentar prendre les decisions adequades, forcem situacions creient que és el que hem de fer i tot i així, a vegades no són els resultats esperats ni ens sentim bé amb les decisions que hem pres.

Busquem a fora el que podem resoldre a dins nostre amb una sola pregunta: com et fa sentir?

Si ens concentrem i aprenem a escoltar-nos, podem saber què volem i què necessitem en cada moment. Ja hi ha estudis que confirmen que la intuïció existeix (i que és un factor que ens pot ajudar a prendre decisions més adequades) però el que sents, va més enllà de la intuïció. És el que et fa vibrar per dins, el que et genera emocions i sentiments. I és el que has d'aprendre a escoltar, el teu jo intern i el teu cos. 

Del que es tracta és de fer les coses que et fan sentir millor, que et fan més feliç. Si fas alguna cosa per satisfer a algú però tu no ets feliç, quin sentit té?

I aquesta senzilla pregunta la pots aplicar a quasi tots els àmbits de la teva vida:
  • Has quedat amb algú i et fa molta mandra anar-hi. Hi quedes, t’ho estàs passant bé? Tens ganes de tornar a casa ja? Marxes, com t’has sentit? T’ho has passat bé? Si tornes a casa pitjor de com havies arribat, si quan estaves amb aquesta persona t'has avorrit, potser hauries de valorar si et compensa seguir quedant amb aquesta persona. 
  • No saps què dinar: pots menjar verdura saltejada amb cigrons o un plat de macarrons. La golafreria i el teu cervell (entrenat i preparat per preferir aliments calòrics, greixosos i dolços) preferiran el plat de macarrons però, què vol el teu cos? Posa’t davant d’un plat i intenta escoltar com et sents, com reacciona el teu cos? Ara prova de posar-te davant d’un altre plat i fes el mateix. Segurament notaràs que el teu cos reacciona més positivament amb un que amb l’altre. Avalua també com et sents un cop hagis menjat, al cap d’unes hores. Aniràs descobrint com et fa sentir el que menges: més animat? Més trist? Mal de panxa? Panxa inflada? Malestar?
  • Tens una oferta de feina molt interessant però et fa por assumir el risc, la responsabilitat i el canvi que suposa. Imagina’t com serà la teva vida un cop estiguis habituat al nou lloc de treball, com et sents? Imagina’t com et sentiries si seguissis al teu lloc de treball de sempre... Pensa més enllà de la por. Què et fa sentir millor?
  • No tens ganes d’anar a córrer però hi acabes anant. Et passes 1 hora voltant pel camp i pel bosc. Com et sents quan tornes a casa?

“La decisió correcta és fer allò que et fa somriure”.
Comença’t a preguntar com et fa sentir allò que fas i fes més sovint tot allò que et fa sentir bé. A vegades necessitem entrentar-nos per aprendre a escoltar-nos i a sentir el que passa per dins nostre. Paciència i ves practicant.  

I per acabar, observa primer la primera imatge durant uns segons i escolta què et fa sentir. Després observa la segona.Ara observa aquesta durant uns segons més: 


Com t’has sentit en cada una? En quina t'has sentit millor? Com ha reaccionat el teu cos? Ha reaccionat diferent, oi?

Butlletí
* Imatges extretes de google.cat

Comentaris

Entrades populars