Fes servir les emocions al teu favor*

Moltes vegades ens queixem que som incapaços de controlar les nostres emocions i que ens acaben arrastrant en cascades emocionals. Encara que en situacions com aquestes ens sigui difícil perquè són “situacions límit”, controlar les nostres emocions i fer-les servir al nostre favor és més fàcil del que sembla.

Per canviar la nostra actitud, per tenir emocions més positives o per animar-nos a fer alguna cosa, el fet de poder controlar el que sentim i fer-ho servir pel nostre benefici, ens serà molt pràctic.

I com ho podem aconseguir?

Doncs amb eines ben senzilles. Una de les que sempre recomano és la de la postura de poder. Has vist alguna pel·lícula de superherois, no? En les actuals potser no s’aprecia tant però en les antigues, tan Superman com Wonder Woman, els dos sempre es posaven amb els braços als malucs. Si proves de fer aquesta postura, te n’adonaràs que t’obliga a estirar l’esquena, treure pit enfora i aquesta posició et donarà la sensació que creixes, que ets més alt, més gros i més fort (com un superheroi). Et sentiràs poderós. Prova-ho!


Un cop et comencis a sentir poderós amb aquesta posició, pots provar la següent. Digues “Jo sóc”. Aquesta senzilla frase, si la repeteixes suficients cops, veuràs com genera canvis en les teves emocions. Prova de dir-la en veu alta i cada cop tindràs ganes de dir-ho més alt i més fort! Te n’adonaràs que realment “Tu ets! I ets molt!”. Desperta unes emocions positives que mica en mica aniran prenent terreny. Un cop et sentis bé, pots mirar d’afegir alguna cosa més a la frase “Jo sóc”, per exemple: “Jo sóc feliç”, “jo sóc poderós”, “jo sóc divertit”,...

També pots fer aparèixer emocions positives recordant paisatges que t’agradin (com quan estàs prenent el sol a la platja i sents la remor del mar mentre t’escalfa el sol, o quan sents el “silenci” de la natura a dalt d’una muntanya), recordant bons moments (com les últimes vacances, alguna anècdota de la infància, del sopar del cap de setmana passat... Els records són una gran eina per portar boniques emocions al present, fes-los sevir!

A vegades, les tècniques més senzilles ens poden donar grans resultats. La clau, com sempre, és la perseverança i la constància! Som-hi! JO SÓC!!!

Butlletí
* Imatges extretes de google.cat

Comentaris

Entrades populars