Quin és el títol de la pel.lícula de la teva vida?*

En una de les imatges que surten al principi de la web ja et parlo sobre quina és la pel·lícula de la teva vida i llegint el llibre “Cabeza, tripa y corazón” de Pablo Arribas, també parla sobre quin és el títol de la teva vida.

Si et planteges un títol com si fos el nom de la pel·lícula, t’ajuda a reflexionar sobre aquesta amb certa perspectiva. Com en la PNL (Programació Neurolingüística), si mires la teva vida o una situació concreta com una pel·lícula, la pots veure assentat des d’una butaca i li treus importància. Pots ser més objectiu i més realista (i per tant, menys dramàtic i victimista).

Aprofita aquesta perspectiva per avaluar la teva vida fins ara (des del sofà de casa, tira enrere i observa la teva vida viscuda fins ara. Imagina’t que realment és una pel·lícula i intenta respondre les següents preguntes:
  • De què tracta?
  • Quin tipus de personatge ets?
  • Qui ha escrit el guió fins ara?
T’agrada el que has viscut fins ara? Si la resposta és no, què faries diferent? Encara estàs a temps de canviar l’argument i fer un gir inesperat de la pel·lícula.


A vegades, actuem i prenem certes decisions pensant més en els altres que en nosaltres mateixos. Així doncs, el guió de la nostra vida no l’estem escrivint nosaltres, sinó que l’escriuen els altres. Però la vida és teva i només teva. Tu pots escriure el guió de la teva vida! Potser hi ha coses que no es poden canviar (ni preveure) ja que la vida té el se propi transcurs però tu tens el control de com et sents amb el que et passa i de com actuar-hi en conseqüència.

Com diu Pablo Arribas, el nom que té la nostra vida (conscient o inconscientment) és un petit títol que ens acompanya amb cada acció que fem i condiciona la majoria dels nostres episodis o àmbits de la vida. Aquest títol no deixa de ser la nostra filosofia de vida, el que dóna significat al que ens passa i al que vivim.

Potser aquest títol és “ambició i futur” perquè ets una persona que està molt centrada en prosperar a la feina, potser el títol és “família” perquè el teu objectiu és crear una família o “Carpe Diem” perquè només vols gaudir de la vida i del present sense pensar en el futur.

A vegades aquests títols però, no sempre representen la història que realment volem protagonitzar ja que potser si que volem prosperar a la feina però també volem formar una família. Del que es tracta és de saber que cada elecció que fem a la vida significa escollir una cosa i descartar-ne una altra, per això, és important tenir un equilibri. Llavors, el títol no seria ambició i futur sinó que seria “prosperar i família” intentant equilibrar els dos objectius que tens per fer-los factibles als dos.

Així que, estàs disposat a ser el guionista de la pel.lícula de la teva vida?
Butlletí

Comentaris

Entrades populars