Educació Canina

Diferents estudis científics confirmen  que la companyia d’un gos és beneficiosa per a la salut i millora la qualitat de vida de les persones. En ocasions però, el que ha de ser una grata convivència es converteix en una font de conflictes i mal de caps que trenquen el benestar familiar.

Per això, al introduir un gos a la família és important tenir en compte certs aspectes com quines son les necessitats del gos i si es podran cobrir, si les circumstàncies personals son compatibles amb les necessitats del gos ja que cada gos i cada raça té unes necessitats específiques i proporcionar-li una educació bàsica per a que pugui conviure amb la família i el seu entorn.

L’educació bàsica del gos no es tracta d’ensinistrar-lo per a que segui, s’estiri o doni la pota, sinó que es tracta  que el gos aprengui a autocontrolar la seva ansietat i la por, que controli la seva agressivitat i que tingui clar quins son els límits dins de casa i durant les passejades per a fer una convivència correcta i adequada.


És molt important l’educació primària que es realitza en el cadell ja que se li ofereixen els mitjans adequats per desenvolupar-se psicològicament i per a adaptar-se a les “normes humanes” més fàcilment. Si es produeix correctament, evitarà molts problemes de conducta i convivència i probablement no necessitarà un nivell d’educació secundària, efectuada quan es tracta gossos amb trastorns clínics que no es van educar en el nivell primari com poden ser problemes d’agressivitat, fòbies, ansietat excessiva, etc,...

Imatge de morguefiles.com

Entrades populars