Sobre Becoming

 Què és Becoming? 
Becoming és una pàgina web de psicocoaching i desenvolupament personal entenent a la persona com a un ésser global i per a aquest motiu, engloba aspectes com la psicologia, el coaching, l’assessoria d’imatge, la nutrició i l’esport en una sola web.

Per què Becoming? 
La definició de Becoming en anglès és l'acció de "convertir-se en", és a dir, "convertint-se en". I per què "convertint-se" i no "convertir-se"? Doncs perquè tot canvi requereix acció.

Per evolucionar com a persona, créixer o per a canviar conductes que et desagraden, has de fer un pas per aconseguir-ho. Passar a l’acció és un dels passos més importants per generar canvis i la meva intenció amb Becoming és ajudar-te a aconseguir aquests objectius, FENT-LOS.

Com funciona Becoming?
A Becoming trobaràs informació setmanal sobre psicologia, coaching, salut, desenvolupament personal, assessoria d'imatge, nutrició, esport, equinoteràpia, educació canina,... Tal com he comentat, la persona és un ésser global que està formada per diferents àmbits. Tractar només un aspecte en concret no serà suficient per millorar globalment. 

També trobaràs cursos online perquè puguis treballar des de casa i al teu ritme, els diferents aspectes que consideris que necessites treballar, perfeccionar o millorar (pots avaluar els àmbits de la teva vida aquí). Tots els cursos estan realitzats de manera clara i entenedora, actualitzats i amb exercicis pràctics per ajudar-te a integrar la informació i aconseguir resultats. Tots els cursos pretenen aconseguir resultats, no m'agrada posar lletres i lletres que no et porten enlloc. Tal com significa becoming, els cursos estan pensats per passar a l'acció!

Com que considero que el desenvolupament personal és un dret per a tothom, també hi ha un espai per realitzar consultes gratuïtes. Només has de contactar amb mi especificant, "Pro Bono". Lamentablement, el meu temps és limitat, per aquest motiu, prego que m'escriguis el teu dubte en un paràgraf i la meva resposta, també serà breu. En qualsevol cas, intentaré respondre el teu dubte de la manera més completa possible (dins de les limitacions de temps) i si considero oportú, publicaré la resposta al web anònimament perquè la resta de persones es puguin beneficiar de la resposta.

Trobaràs diferents tipus de sessions online i presencial amb l'objectiu que s'adaptin de la millor manera possible a les circumstàncies personals de cada un: sessions via e-mail, sessions via skype o sessions presencials. 

Quina és la filosofia de Becoming?
Considero que els humans som molt més que un cos o una ment i per tractar la majoria dels problemes que ens afecten al s.XXI, s'ha de treballar els diferents àmbits de manera conjunta i global. Mitjançant tècniques pròpies de la psicologia humanista i positiva, integrant aspectes del coaching i d'altres tècniques que considero útils i interessants (PNL, Tapping, Teràpia breu,...), a Becoming es treballa amb cada persona d’una manera personalitzada ja que l’èxit i la felicitat són aspectes diferents per cada persona i és important definir-los per saber quins aspectes s’han de treballar per millorar la qualitat de vida.

Tal com he comentat, també es treballa de manera global ja que l’ésser humà és un ser complex que per assolir la felicitat i l’èxit es requereix intervenir en diferents aspectes tal com l’aspecte físic, habilitats socials, aspectes laborals o aspectes tan específics com conflictes amb la mascota que no et permeten viure tranquil.lament a la pròpia llar.

Podria dir que la meva filosofia és la següent:
 • Modelatge - de petits aprenem a ser personetes a través del modelatge, és a dir, imitant
 • No intento descriure ni analitzar problemes per trobar-ne causes, mirant cap al passat. Iintento millorar els aspectes necessaris per assolir els teus objectius i la felicitat, centrant-se en el present i cap al futur
 • Considero que es pot ensenyar i modificar conductes per assolir resultats. 
 • Les persones utilitzen les seves eines personals per fer les coses el millor possible, encara que en ocasions no tenen els resultats esperats. 
 • El psicocoaching és un procés curt amb l'objectiu d'aconseguir resultats
 • No m'agrada classificar a les persones ja que això encasella i en comptes d'ajudar a madurar, canviar i curar-se, et fa sentir més atrapat. 
 • No sóc reduccionista, considero que la genètica i els processos químics del cervell no ens controlen ni defineixen. Tenir una família amb sobrepès no en converteix en un obès per se.
 • M'agrada utilitzar preguntes com: "Com? Què? Quan? On? Qui?" més que "Per què?"
 • Les paraules creen la nostra realitat i hem d'aprendre a utilitzar el nostre vocabulari al nostre favor.
 • Ment i cos son parts diferents d'un mateix sistema, sense un no hi ha altre. La salut influeix en la ment i la ment en la salut, no podem separar una de l'altra.  
 • El fracàs és un resultat. Si el que fas no funciona, fes una cosa diferent. 
 • Si ells han pogut, tu també. Quan una persona és capaç de fer una cosa, t'està demostrant que és possible i que per tant, tu també ho pots fer. 
 • Si un àmbit de la teva vida trontolla, el teu TOT també trontollarà. 
 • Cada persona és diferent i cada persona té necessitats diferents. 
 • Canviar és una decisió pròpia i personal. Només depèn de tu.
 • Un pacient és una persona passiva. A Becoming ets un usuari actiu: sense la teva implicació i participació activa no té cap sentit realitzar cap procés de psicocoaching.
En funció de les teves necessitats i del que vulguis treballar, les sessions s'adaptaran. tot i així, en totes elles procuro utilitzar el psicocoaching, és  a dir, la unió entre tècniques psicològiques i el procés del coaching que considero que la manera més completa per optimitzar les sessions de la manera més productiva.

Els cursos i les sessions de psicocoaching de Becoming són per tu...

 • ... Si necessites un canvi a la teva vida.
 • ... Si vols ajuda i feedback per aconseguir els teus objectius.
 • ... Si estàs perdut i no saps cap a on anar.
 • ... Si et vols conèixer bé i aconseguir el millor de tu mateix.
 • ... Si vols solucionar, canviar o millorar un problema o aspecte de la teva vida.
 • ... Si vols reinventar-te o vols retrobar qui acostumaves a ser fa anys.
 • ... Si vols aconseguir els teus objectius i convertir-te en qui sempre has volgut ser.
La meva tasca és proporcionar-te tècniques i eines perquè siguis tu qui aconsegueixi els objectius proposats, solucionar conflictes o acostar-te a la millor versió de tu mateix/a. Sovint només falta una empenta per aconseguir-ho i aquesta és la meva tasca.

I qui sóc jo?
Jo em dic Marta Alerm i estic llicenciada en Psicologia, he realitzat un Màster de Coaching Personal, Laboral i Executiu, un màster de Psicodiagnòstic i Intervenció Clínica i Educativa Canina; i em vaig formar a Estats Units com a Equinoterapeuta. 
Com que sóc una persona inquieta amb set de coneixements, estic sempre en formació constant. Cada cop que trobo algun aspecte interessant i que crec que ens pot ajudar a créixer com a persona i a ser més feliç, intento formar-me d'alguna manera: a través de cursos o de manera autodidacta llegint llibres. 

Com que la psicologia està formada per diferents corrents psicològiques on cada una té les seves pròpies tècniques i que funcionen en situacions i pacients específics i en ocasions estan més centrades en el problema que en millorar globalment a la persona, em vaig decantar cap a la psicologia humanista i la psicologia positiva més centrades en el desenvolupament personal i el benestar, que és el que fa que una persona es pugui realitzar i ser feliç. 

Per aquest motiu, vaig realitzar un Màster de Coaching personal, laboral i executiu. El Coaching és un procés que et porta al canvi cap a la millora de la qualitat de vida utilitzant tècniques variades, algunes extretes de la psicologia, i deixa de considerar a l’usuari de les teràpies com a un pacient amb un paper passiu per a tractar-lo com a un personatge actiu en el canvi. 

D'aquí va aparèixer el que en dic, el psicocoaching: una tècnica on uneixo els meus coneixements com a psicòloga i el procés de canvi dinàmic que proporciona el coaching. Es tracta d'utilitzar totes les eines més útils de cada un per maximitzar els resultats.

El meu interès en el creixement personal va començar molt abans de cursar la llicenciatura de Psicologia, però sempre ha anat lligada amb la passió pels animals. Un dels motius per estudiar psicologia va ser per poder compartir la meva feina amb els animals, possible amb les teràpies assistides amb animals i amb l'equinoteràpia. Els beneficis que ens aporten els gossos, els gats, els cavalls,... són immensos i fins i tot poden beneficiar i accelerar els resultats en sessions de psicocoaching i desenvolupament personal.

Per una banda, em vaig formar amb el Màster en Psicodiagnostic i Intervenció Clínica i Educativa Canina, per assegurar que la convivència entre un gos i un humà era beneficiosa tan pel gos com pel seu propietari. La majoria dels abandonaments de gossos no es produirien si el gos rebés una adequada educació primària i el seu propietari sabés educar-lo correctament. El que vaig aprendre en aquest màster és que petites pautes utilitzades amb constància i disciplina poden produir grans canvis. Una convivència sana i feliç amb el seu entorn és clau per una vida feliç tan per un com per l'altre.  

Per l'altra banda, des dels 9 anys vaig començar a muntar a cavall i la felicitat que em generava estar al seu voltant em va confirmar que la meva vida havia d’estar relacionada amb ells. Per aquest motiu, quan vaig tenir la possibilitat de formar-me als EEUU com a Equinoterapeuta no vaig dubtar ni un moment. Formar-me en un centre amb més de 40 anys d'experiència en equitació terapèutica va ser espectacular. Els cavalls estan considerats uns grans coterapeutes que faciliten i agilitzen les sessions de teràpia.

Tal com he comentat, la meva formació està sempre en constant evolució, per aquest motiu, també tinc formació en Assessoria d'Imatge, Nutrició, Riuroteràpia, PNL, Personal Trainer,...   I espero que no pari de créixer! Tot coneixement suma!

Com a curiositat personal, us explicaré que un dels meus hobbies és escriure i intento fer un forat a la meva agenda per escriure de tan en tan. L'any passat, l'editorial el Toll va publicar la meva primera novel.la: "El blog de la Natàlia".


Si voleu saber alguna cosa més, no dubteu en contactar amb mi

Entrades populars